Information till dig som förskrivare – byte av mask till följd av Resmeds säkerhetsmeddelande

Om en patient behöver byta mask till följd av säkerhetsmeddelandet måste du som förskrivare göra enligt följande instruktioner nedan.

 1. Välja ersättningsmask: välj valfri mask ur Resmeds sortiment. Som ersättningsprodukter finns 2 nya maskmodeller. Dessa 2 maskmodeller får ej förskrivas som nyförskrivning utan endast som ersättning till följd av säkerhetsmeddelandet. Information kring de nya maskerna finns längre ner i brevet. De nya modellerna finns under ett separat förskrivningsunderlag som heter ”Ny mask pga Redmeds säkerhetsmeddelande”.
 2.  Förskriva ersättningsmask: När en ersättningsmask är vald (oavsett modell) förskrivs den som vanligt men det är viktigt att i kommentarsfältet skriva: 
  Kostnadsfritt byte av mask pga säkerhetsmeddelande”. Om denna kommentar inte finns med kan beställningen komma att felfällas.
 3. Informera patienten om att inte fortsätta att använda sin gamla mask av säkerhetsskäl.

  Information kring de nya maskmodellerna:

  • Näsmask AirFit N20 Classic: Samma mjukdel och maskram som Näsmask AirFit N20 men har också ett pannstöd. Finns i storlek small, medium och large
  • AirFit F20 non magnetic: Samma mjukdel och maskram som AirFit F20 men clips utan magneter. Finns i storlek small, medium och large

   

  Här kan du läsa de tidigare publicerade säkerhetsmeddelandet från Resmeds den 20/11-23

Publicerad 2024-01-18